Ghid pentru alăptare
Ghidul tău pentru alăptare
Alăptarea este benefică pentru tine, pentru copilul tău și pentru comunitate.
Laptele matern este hrana perfectă pentru bebelușul tău, ajutând să-ți mențină copilul sănătos și oferind vitamine și nutrienți esențiali pe care doar corpul mamei le poate furniza.
Cum funcționează producția de lapte
Cu cât alăptați sau extrageți mai des, cu atât veți produce mai mult lapte. Hormonii joacă un rol cheie în producția de lapte. De fiecare dată când alăptați sau pompați, corpul dumneavoastră eliberează hormonul prolactină. Cu fiecare eliberare, corpul tău produce și stochează mai mult lapte în sân. Dacă nivelul acestui hormon devine prea scăzut, cantitatea de lapte va scădea. De aceea, este important să alăptați sau să pompați imediat după naștere și apoi la intervale de timp regulate. Inițial, aceasta este de aproximativ opt ori la fiecare 24 de ore.
De asemenea, este foarte important să vă drenați complet sânul atunci când vă hrăniți copilul. Un sân scurs produce lapte rapid, în timp ce un sân plin produce lapte încet. Majoritatea mamelor au în medie patru reflexe de ejectare a laptelui în timpul unei sesiuni de alăptare.
Întrebare
Cât de des ar trebui să-mi alăptez copilul?
În primele câteva săptămâni, copilul dumneavoastră va fi alăptat de 8-12 ori la fiecare 24 de ore. Hrănește-ți copilul când îi este foame, el îți va da semne numite indicii de foame. În timp, va alăpta mai rar.
Întrebare
Cum voi afla cât lapte primește copilul meu dacă alăptez?
Uşor. Ceea ce intră trebuie să iasă! Veți ști cât de mult crește copilul dvs. cât de des are scutece umede și murdare. Creșterea sănătoasă în greutate este, de asemenea, un semn bun că copilul tău primește ceea ce are nevoie. Nu trebuie să știi exact cât ia copilul tău. Trebuie doar să știi că copilul tău prosperă. Acest lucru poate simplifica viața cu un nou-născut.
Întrebare
Cât timp ar trebui să alăptez? Noi linii directoare pentru alăptare lansate de AAP
Academia Americană de Pediatrie (AAP) a lansat noi recomandări de alăptare în iunie 2022. Aceste noi recomandări sprijină mamele să continue alăptarea timp de doi ani sau mai mult. Recomandările se aliniază cu liniile directoare oferite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Academia Americană a Medicilor de Familie (AAFP) și Societatea Canadiană de Pediatrie.
Poziții uzuale de alăptare
Noutăți și Informații Alăptare
Articole recente
De foarte multe ori auzim vorbindu-se de laptele matern drept cel mai bun aliment pentru bebeluși. Nu este doar o […]
Legea fundamentală după care funcționează alăptarea este una economică: CERERE și OFERTĂ. Angorjarea apare atunci când sânii proaspetei mame devin […]
Perioadele de sarcină și alăptare sunt foarte intense din punct de vedere emoțional. Acestea sunt caracterizate de vulnerabilitate, schimbări bruște […]